keresés a weboldalon

Egyedülálló beruházás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyedülálló beruházás (Videó)

2016 május 19 - csütörtök
Járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen a kormány döntése értelmében – jelentette be a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor egy budapesti konferencián hatalmas beruházásnak nevezte a zalai tesztpálya-építést. A részletekről ma rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a város és a megye vezetői.

Az északi ipari park területén épül majd a 250 hektáros, egyedülálló tesztpálya. Legfőbb különlegessége, hogy lehetőség nyílik önjáró autók mesterséges körülmények közötti tesztelésére. Hasonló létesítmény Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található. A beruházás jelentősen hozzájárulhat a város további fejlődéséhez – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: ilyen jellegű ipari fejlesztésre 15 éve nem volt példa Zalaegerszegen.

A beruházáshoz szükséges önerőt a Területfejlesztési Operatív Programból finanszírozza majd az önkormányzat. Konkrét munkálatok az év második felében kezdődhetnek, a kivitelezési határidő 2017. december 31.

K.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: