keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyedülálló kezdeményezés: városi bank Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyedülálló kezdeményezés: városi bank Zalaegerszegen (Videó)

2011 március 07 - hétfő
Példa nélküli az a kezdeményezés, amellyel a zalaegerszegi önkormányzat segítené a helyi kis- és középvállalkozásokat. A képviselők egy városi tulajdonú pénzügyi szolgáltató cég létrehozásával látnak lehetőséget arra, hogy a vállalkozások helyzetét könnyítsék, például a különböző pályázatoknál a hiányzó önrész biztosításával. A „városi bank” ötlete az érintettek körében kedvező fogadtatásra talált.

Zalaegerszeg közgyűlése 200 millió forintot különített el arra a gazdaságélénkítő programra, amely a tervek szerint a jövőben kis- és középvállalkozásoknak segítene. Korábban egy pénzügyi alapról és városi tulajdonú cégen keresztül történő tőkeemelésről volt szó, mert ezzel a vállalkozók hozzájuthattak volna a számukra szükséges forrásokhoz, mára
azonban annyiban módosult a terv, hogy a város önálló pénzügyi szolgáltató céget hoz létre a cél érdekében. Gyutai Csaba polgármester elmondta: az önkormányzati világban hasonló kezdeményezésre még nem volt példa, a működési rendszer kiépítésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

Zsuppányi Gábor a nyolcvanas évek óta vállalkozó, jelenleg nemzetközi árufuvarozással foglalkozik. Véleménye szerint ez egy nagyon nehezen támogatott vállalkozási forma, az új pénzügyi szolgáltató cég létrehozását éppen ezért nagyon jó ötletnek tartja.

Az új, pénzügyi szolgáltatást végző városi cég induló tőkéjét gyarapítandó, zajlanak a tárgyalások plusz források bevonásáról kockázati tőke-társaságokkal. A tervek szerint az év második felében már működik a „városi bank” Zalaegerszegen.

T.SZ.É./Cs. M.

Tartalom megosztása: