keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyenruhások az utakon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyenruhások az utakon

2005 február 17 - csütörtök
A minap fokozott közúti ellenőrzést rendelt el Lamperth Mónika belügyminiszter, így ennek alapján a rendőrök kiemelten figyelnek a közutakon gyorsabban közlekedőkre.

Tóth István, a városi kapitányság sajtóreferense, balesetmegelőzési főelőadó érdeklődésünkre elmondta: az utóbbi napokban a csúszos utakon többen életüket vesztették közlekedési balesetekben, s talán a fokozott közúti ellenőrzések hatására óvatosabbá válnak a volán mögött ülők. Az egyenruhások gyakrabban állítják majd meg az autósokat és körültekintő közlekedésre kérik a vezetőket. Emellett a rendőrök ellenőrzik a gépjárművek gumijait, a szélvédőfolyadékot, valamint az ablaktörlők minőségét. A szabálysértőket figyelmeztetésben részesítik, a súlyosabb vétség elkövetőit pedig helyszíni bírsággal, illetve feljenetéssel sújthatják a rend éber őrei.
A baleseti főelőadótól megtudtuk, a legtöbb balesetet az emberi mulasztás eredményezi és a baleseti adotok is azt mutatják, hogy az egyenruhásoknak élni kell a szankciókkal. Ezekben a napokban tehát gyakrabban találkozhatunk rendőrökkel az utakon – főleg a csúszos és veszélyes szakaszokon – akik csak azt kérik a közelkedőktől, hogy tartsák be a szabályokat és az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Tartalom megosztása: