keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyenruhások közlekedési versenye

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyenruhások közlekedési versenye

2004 november 09 - kedd
A Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság országosan egyedülálló kezdeményezéseként különböző egyenruhás szervezetek csapatai részére immár harmadik alkalommal szervezte meg az ügyességi és elméleti közlekedési versenyt.
Igaz, hogy az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a rendezvényt – hiszen a verseny megyei döntőjének napján felváltva esett a hó és az eső – ám a résztvevők így is összemérték tudásukat.

A tűzoltóknak, mentőknek, határőröknek, rendőröknek, valamint a katasztrófavédelem munkatársainak először egy elméleti versenyen kellett igazolniuk felkészültségüket, ahol egy 75 kérdésből álló KRESZ-tesztet oldottak meg a háromfős csapatok erre kijelölt tagjai. Ezt követően a városi vezetés következett, melynek keretében egy forgalmasnak számító útszakaszon kellett autóval végighaladniuk a versenyzőknek. Ennél a feladatnál a közelkedési szabályok legszigorúbb betartását, valamint a hibátlan parkolást követelték meg a vizsgabiztosok, de pontozták a volán mögött ülők vezetési technikáját is.
A megmérettetésen négy városból – Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Keszthelyről és Lentiből – összesen tizennégy csapat képviseltette magát, amelyek közül a szervezők a legjobb négy alakulatot jutalmazták ajándékcsomaggal.

Tartalom megosztása: