keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyetemi központ alakul Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyetemi központ alakul Zalaegerszegen (Videó)

2020 július 15 - szerda
Új szervezeti egységgel bővül a Pannon Egyetem a hazai felsőoktatás struktúraváltása következtében. Ennek megfelelően irányítása alá kerül a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az összeolvadással létrejön a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, amely bővülő képzési kínálatával támogatja majd a régió innovációs- és gazdasági fejlődését.

Oktatóinak kiválóságát tekintve harmadik az országban, míg a tudomány területén elért eredményeivel a 7. legjobb magyar tudásközpont nemzetközi összehasonlításban a Pannon Egyetem. Ezt a tudást, tapasztalatot és hírnevet szeretnék tovább bővíteni Zalaegerszegen – fogalmazott az intézmény rektora.

dr. Gelencsér András – rektor, Pannon Egyetem:

Az átalakítás két lépésben történik. Először, augusztus 1-jével a Pannon Egyetem irányítása alá kerül a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. 2021. január 1-jével pedig létrejön a Zalaegerszegi Egyetemi Központ.

dr. Németh István – stratégiai rektorhelyettes, Pannon Egyetem:

Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: az egyetemi központ létrejötte minőségi változást hoz a város felsőoktatásába.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A tudásközpontban kialakítandó struktúrát felsőfokú képzésekkel bástyázzák majd körbe. Lehetőséget biztosítva – ily módon – azoknak a hallgatóknak is, akik nem tudják teljesíteni az egyetemi követelményeket. Az új képzéseket várhatóan már a következő felvételi időszakban meghirdetik.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: