keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyetlen gól – de mi rúgtuk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyetlen gól – de mi rúgtuk

2010 március 24 - szerda
Újpest – ZTE 0-1 (0-0) Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés elődöntő, első mérkőzés. Újpest, 2.000 néző. Játékvezető: Vad II. Asszisztensek: Ring, Butkai. Gólszerző: Balázs (88.). Sárga lap: Millar (51.), Kocsárdi (67.), Vasziljevics (70.), Pavicsevics (90.). Piros lap: Vaskó (61.)

Újpest: Balajcza – Szokol, Vermes, Vaskó, Pollák – Simek, Millar, Vasziljevics, Varga R. (Korcsmár, 65.) – Kabát, Rajczi Martin, 81.). Vezetőedző: Willie McStay.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics, Panikvar – Kamber, Horváth A. (Magasföldi, 70.), Máté, Illés (Sluka, 64.) – Rajcomar (Balázs Zs., 74.), Pavicsevics. Vezetőedző: Csank János.

Minden bejött, ami Csank mester meccs előtt kiállított kivánságlistáján szerepelt: nem kaptunk gólt, viszont rúgtunk, s győztünk. Ami azt jelenti, hogy az Újpest továbbjutására nem sokan fogadnának. És mégis…. A ZTE megtette, amit a haza megkívánt tőle, védelme biztosan állta a lábán, azonban már nekünk is fájt a Kabát, Rajczi, Simek trió, vagy tágabb értelemben az egész hazai csapat vergődése.

Hogy most kiben a hiba, a játékosokban, vagy az edzőben, nem nekünk kell eldöntenünk. Egy biztos: a tulajdonosok nem sokáig tűrik majd ezt a szereplést. Fortuna viszont úgy tűnik ismét mellénk állt, ha igaz, hogy mindig a jobbakat segíti, akkor bizakodjunk.

Vélemények

Csank János, ZTE vezetőedzője: – Jól felkészültünk a Vasziljevics, Kabát, Rajczi tengelyből. A kiállítás inkább minket zavart meg, nem járattuk eléggé a labdát. Nyertünk, ennyi…

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – Úgy érzem megérdemelten győztünk, az Újpestnek szinte helyzete sem volt. Remélem, a visszavágón sokan buzdítanak minket, és akkor a csapat újabb történelmet írhat a Magyar Kupában is.

Balázs Zsolt, a ZTE győztes góljának szerzője: – A beadásnál a védő és az Újpest kapusa nem értette meg egymást. A védő kicsit megcsúsztatta a labdát, szerencsére sikerült gyorsan döntenem. Örülök a győzelmünknek, mi vagyunk lépéselőnyben, de még kemény mérkőzés vár ránk.

Kocsárdi Gergely, akit a mezőny legjobbjának választottak: – Szerettünk volna olyan eredményt elérni, hogy megmaradjon az esélyünk a döntőbe kerülésre. Ez maximálisan sikerült. Lépéselőnybe kerültünk, de még nagyon oda kell figyelnünk. Remélem, sikerül a visszavágón kiharcolnunk a döntőbejutást, és talán a kupában is történelmet írhatunk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: