keresés a weboldalon

Egyre népszerűbb (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre népszerűbb (Videó)

2017 szeptember 12 - kedd
Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetem Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében. A rektori köszöntőben elhangzott: az egyetem az ország három legjobb felsőoktatási intézménye közé tartozik.

39 hallgató kezdi meg tanulmányait a zalaegerszegi mechatronikai mérnök képzés alap szakán. Az intézet 11 vállalattal tart napi kapcsolatot. Ennek legfőbb oka, hogy a diákok nagy része a duális képzési formát választotta. Az ünnepségen bejelentették: idén megújult laboratóriumi háttérrel dolgozhatnak a leendő szakemberek – mondta dr. Németh Sándor, a Pannon Egyetem Mérnöki Karoktatási és akkreditációs dékánhelyettese.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a közeljövő tervei között említette egy új, tesztmérnök szak indítását a zalai megyeszékhelyen.

Balaicz Zoltán polgármester a következő időszak fejlesztéseiről szólt. Mint mondta, emiatt is szükséges a megfelelő szakember utánpótlás.

A tanévnyitón alapítványi ösztöndíjakat adtak át, majd az első éveseket egyetemi polgárrá avatták. Az ünnepség hagyományos eskütétellel zárult.

Gy.A./P.V.B.

Tartalom megosztása: