keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyre népszerűbbek a levéltári dokumentumok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre népszerűbbek a levéltári dokumentumok (Videó)

2011 január 21 - péntek
Tizenkettedik alkalommal tartott sajtótájékoztatót a Zala Megyei Levéltár a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az intézmény vezetői értékelték az elmúlt évet, és beszámoltak idei terveikről, Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója pedig a legfrissebb levéltári kiadványokból adott ízelítőt.

Tevékeny és sikeres évet zárt a Zala Megyei Levéltár 2010-ben, akár az intézményben zajló munkát, akár a rendezvényeket tekintve- hangzott el a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

Káli Csaba igazgatóhelyettes összefoglalójában elmondta: a tavalyi évben 258 iratfolyóméternyi anyaggal gyarapodtak, a 45 folyóméternyi leselejtezett dokumentummal együtt ez azt jelenti, hogy jelenleg mintegy 10 és félezer folyóméternyi anyag van a levéltár birtokában. Az elmúlt esztendőben több mint ezer kutatáshoz kértek iratot az érdeklődők, és közel 900 ügyfélnek segíttek a levéltár munkatársai – a statisztikák alapján egyre többen veszik igénybe a levéltári dokumentumokat, amelyek egyre nagyobb része érhető el a zml.hu internetes címen is.

Amennyiben a Megyei Közgyűlés költségvetése néhány hét múlva a várakozásoknak megfelelően alakul, a 2011-es esztendő Gönczi Emlékév lesz nagyszabású programokkal, a 150 éve született zalai néprajzkutató, Gönczi Ferenc tiszteletére, mondta Molnár András, a levéltár igazgatója.

T.SZ.É/CS.M.

Tartalom megosztása: