keresés a weboldalon

Egyre több a virág Zalaegerszeg közterületein (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre több a virág Zalaegerszeg közterületein (Videó)

2012 június 21 - csütörtök
Zalaegerszeg kezdetektől részt vesz a Virágos Magyarországért mozgalomban. Az elmúlt években több díjat is nyert a város. Idén nyáron közel 50 ezer virágpalánta került a belvárosba. A virágágyások zöme a napfelkeltét és a naplemente hangulatát idézi.

A Városgazdálkodási Kft. 3 héttel ezelőtt kezdte el az egynyári virágok ültetését Zalaegerszegen. A város pedig mostanra virágba borult. A szakemberek minden évben különböző hangulatú virágágyásokat alakítanak ki. Az idei évre a finom elegancia jellemző. Begónia, kúpvirág, kakastaréj és még közel 50 virágfajta díszíti a belvárost – tudtuk meg Sümeghy Borbálától, a Városgazdálkodási Kft. kertészmérnökétől.

A színes virágok mellett díszfüvek és levéldíszek teszik változatossá az ágyásokat, de megtalálhatóak olyan növények is mint a levendula, vagy a bazsalikom. A közel 50 ezer virágpalánta őszig díszíti Zalaegerszeg utcáit.

A virágos belvárosa nemcsak a helyiek tetszését nyerte el. Az elmúlt években a Főkertész Szövetség és a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének különdíját is elnyerte a város.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: