keresés a weboldalon

Egyre több az influenzás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre több az influenzás

2011 február 16 - szerda
Mintegy 25 százalékkal tovább emelkedett a múlt héten Zalában az influenzások száma. Jelenleg 100 ezer lakosra közel 600 beteg jut, ami annyit jelent, hogy magas intenzitású a járvány. A részletekről dr. Menyhárt Ildikó, a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megbízott vezetője tájékoztatott.

– Két héttel ezelőtt sajnos egy halálesetről is be kellett számolnunk. A középkorú férfi halálát a H1N1 vírus következményében kialakult tüdőgyulladás okozta. A múlt héten nem találkoztunk ennyire súlyos esettel. Senki nem került intenzív osztályra, és szorult gépi lélegeztetésre az influenza miatt. Kórházban összesen kilenc beteget ápoltak, illetve ápolnak jelenleg is – mondta el dr. Menyhárt Ildikó.

A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének megbízott vezetőjétől megtudtuk azt is: a betegek közel 40 százaléka 14 év alatti gyermek, ugyancsak 40 százalék körüli a 15 és 34 év közötti influenzások aránya. A légúti mintákból a H1N1 és a B vírust egyaránt kimutatták Zalában.

Közösségi halmozódásról nem érkezett jelentés az ÁNTSZ felé, vagyis iskolát és óvodát nem kellett bezárni járvány miatt. Viszont a megye valamennyi kórházában látogatási tilalom van érvényben.

– frau –

Tartalom megosztása: