keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyre többen igénylik

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre többen igénylik

2006 augusztus 16 - szerda
Dr. Gyimesi Endre ünnepélyes keretek között a Tourinform irodában köszöntötte Varga Istvánnét, a 7500-ik Egerszeg-kártya tulajdonosát. Az Andráshidán élő, védőnőként tevékenykedő hölgy főleg a helyijárat buszbérlet vásárlásánál, valamint a színházlátogatásoknál igénybe vehető kedvezmények miatt váltott Egerszeg-kártyát, de mint elmondta, hamarosan férjének is igényelnek egyet.

Varga Istvánné pontosan ötven éve költözött a zalai megyeszékhelyre, s a családban ő az első, aki Egerszeg-kártyát vásárolt. Számos helyen veheti majd igénybe a kártyával járó kezdvezményket, ezért mindenképpen örül, hogy immár ő is tagja a Egerszeg-kártyával rendelkezők népes táborának. Dr. Gyimesi Endre egy szép virágcsokorral és egy Zalaegerszeg könyvvel köszöntötte a 7500. zalaegerszegi plasztikkártya tulajdonosát, majd kiemelte: 2003 óta vásárolhatnak és igényelhetnek Egerszeg-kártyát a városlakók, s a sok-sok kedvezménynek köszönhetően, nagyon sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Többen a kedvezményes strandbelépő, vagy a szombati ingyenes parkolási lehetőség miatt vásárolják, de ebben az évben sokan a helyijárat buszbérletnél járó kedvezmények miatt váltottak kártyát. A polgármester hozzátette, Zaéaegerszeg példáját több város is követte, 2005 őszén például Kaposváron, 2006 augusztusában pedig Nagykanizsán vezettek be ehhez hasonló plasztikkártyát, de Szegeden és Veszprémben szintén vásárolható különböző kedvezményekre jogosító városi kártya.

Pereszteginé Szabó Júlia, a Tourinform iroda vezetőjétől megtudtuk, egyre több zalaegerszegi vált Egerszeg-kártyát. Idén júliusban például 810 teljes árú, 23 félárú, valamint 12 ingyenes Egerszeg-kártyát adtak ki, amely háromszor annyi plasztikkártyát jelent, mint amennyit 2005 júliusában vásároltak. Manapság a városban a felnőtt lakosság húsz százaléka rendelkezik Egerszeg-kártyával, amely jó aránynak mondható. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Kapcsolódó írások:

Tartalom megosztása: