keresés a weboldalon

Együtt a városlakókkal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együtt a városlakókkal

2004 szeptember 05 - vasárnap
Céljainkat csak a zalaegerszegiekkel együtt tudjuk megvalósítani. Ennek érdekében már tavaly komoly erőfeszítéseket tettünk a mélyebb, aktívabb kapcsolat kialakításáért, aminek a legjobb példája, hogy nyugodtan fogalmazhatok úgy: nem a Városgazdálkodási Kft. virágosítja a várost, hanem az itt élők társaságunkkal együtt, közösen – magyarázta Nagy András, a VG Kft. ügyvezetője.

– Egy olyan ügyfélszolgálatot próbáltunk kialakítani, amelyik naponta fogadja a véleményeket, és bizonyos szempontból a „cég szeme” is. Tavaly az ügyfélszolgálat telefonszámára 175 bejelentés érkezett, idén eddig már 259 bejelentkezést regisztráltunk. Nagyon fontosnak tartom, hogy valamennyi beérkezett kérés, információ rögzítésre kerüljön, névvel, telefonszámmal, így munkatársaink vissza tudnak jelezni. A lakosság részéről 24 olyan bejelentés érkezett, ami nem a feladatkörünkbe tartozik: ilyenek az útlezárásokkal, jelzőtábla pótlásokkal, kiszáradt fákkal, letörött gallyakkal, rongálásokkal kapcsolatos észrevételek. Ezeket továbbítjuk a megfelelő helyre.
Nyitottunk a lakosság felé egyéb szolgáltatások területén is – folytatta Nagy András. – Parlagfűmentesítési akcióban vettünk részt, úgyszintén a különböző területek kaszálásában is, magánszemélyek területén. Az elmúlt három hétben 15 egyéb megbízásnak tettünk eleget. Növényvédelmi hatósági munkának is részesei voltunk, mindent megteszünk a város környezetének szebbé tételében. Jelen pillanatban a VG Kft. a feladatait 79 fővel végzi, ebből a park területén 28 foglalkoztatott van, a közterület-takarításban 10-en vesznek részt.
Mint az ügyvezető elmondta, a városlakókkal együtt sokat tesznek Zalaegerszeg virágosításáért, a környezeti kultúráért. Ezen a téren sok újdonság történt, ami az előző években nem volt. Több akciót szerveztek, próbáltak kedvet csinálni az itt élőknek.
Bakiné Rédei Tímea közterület-fenntartó ágazatvezető a Virágos Magyarországért verseny zalaegerszegi helyszíneléséről számolt be. Elmondta: július közepén zsűrizték a várost, és elismerően nyilatkoztak a zöldfelület állapotáról. Magas pontszámot kaptak, 100-ból 95-öt.
– Tovább folytatódik a virágosítás, de a jövőben nem a kandeláberekre és a virágtartókra helyezzük a hangsúlyt, ezeket csak akkor vesszük igénybe, ha nincs más lehetőség. Inkább a földterületeket fogjuk kihasználni, így sokkal több négyzetmétert tudunk virágosítani. Az is fontos szempont, hogy ez utóbbiak fenntartási költsége is olcsóbb. Már tervezzük a jövő évet is – folytatta. – Előszerződünk olyan cégekkel, melyek megfelelő minőségű virágpalántákat tudnak biztosítani. Készülünk az őszi virágosításra.
Beszámolt arról is, hogy a Virágos Zalaegerszegért pályázat beadási határideje lejárt, szeptember elején megtörténik a pályázatok kiértékelése. A négy kategóriában összesen 35 pályázat érkezett.

Tartalom megosztása: