keresés a weboldalon

Együttműködés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együttműködés (Videó)

2017 június 09 - péntek
A diákok kutatómunkájának elősegítését, valamint a jövő kihívásaival való ismerkedést szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet ma kötöttek Zalaegerszegen. A járműipari tesztpályát üzemeltető társaság nyújtotta kezét a helyi középiskoláknak. A most aláírt szerződéseknek köszönhetően beépül a helyi oktatásba az autóipar fejlesztését szolgáló képzés.

Fontos, hogy minél fiatalabb korban megismerkedjenek a gyerekek az egyes szakmákkal. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár fogalmazott így Zalaegerszegen, ahol képzési együttműködési megállapodást írt alá négy helyi középiskola vezetője az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-vel. A kormány által is támogatott program legfőbb célja, hogy a járműipar irányába orientálják a fiatalokat.

dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár:

A képzési együttműködéshez a Zrínyi és a Kölcsey gimnázium, valamint a Ganz és a Munkácsy szakgimnázium csatlakozott. A megállapodást a szakképzési centrum és a tankerületi központ vezetője is üdvözölte.

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója:

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója:

A képzési együttműködés kezdeményezői abban bíznak, hogy sikerül már középiskolás korban megszerettetni a mérnöki, járműipari szakmákat a fiatalokkal. Az épülő tesztpályán ugyanis nagy szükség lesz a helyi munkaerőre.

F.M./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: