keresés a weboldalon

Együttműködés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együttműködés (Videó)

2016 szeptember 12 - hétfő
Együttműködési szerződést írt alá az önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal és Kontakt Humán Nonprofit Kft. A megállapodás értelmében Zalaegerszegen a vállalkozások igényein alapuló foglalkoztatás-fejlesztési program indul. A részleteket tájékoztató fórumon ismertették.

A közel 1 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló kezdeményezés célja a versenyképesség növelése, új munkahelyek teremtése – hangzott el a rendezvényen. A megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása. Ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges – hangsúlyozta Vadvári Tibor alpolgármester.

A programba négy év alatt Zalában közel 700 főt vonnak be, aminek eredményeként csaknem 300-an állhatnak majd munkába. Babati Szabolcs foglalkoztatási főosztályvezető elmondta: több támogatási lehetőség áll majd az álláskeresők rendelkezésére.

Zalaegerszegen idén júniusban közel 1200 munkanélkülit regisztráltak, ami jelentős csökkenést mutat a tavalyihoz képest. Breznovits István, a Promen Tanácsadó Kft ügyvezetője kifejtette, hogy az elmúlt időszakban 85 vállalkozásnál végeztek igényfelmérést és megdöbbentő eredmények születtek.

A gazdaság – és foglalkoztatás fejlesztési együttműködés célja, hogy a munkaerő utánpótlását biztosítsák a vállalkozások részére. Ezt segítik elő a bér- és járuléktámogatási lehetőségek is.

N.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: