keresés a weboldalon

Együttműködési megállapodás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együttműködési megállapodás

2024 május 24 - péntek

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi Egyetem két zalaegerszegi sportegyesülettel. A Zalaegerszegi Vívó Egylet és a Zalakerámia ZTE KK támogatásáról szóló szerződést a felek szerdán írták alá.

A sajtónyilvános eseményen Balaicz Zoltán polgármester gratulált a feleknek, majd emlékeztetett a győri központú felsőoktatási intézmény egyre meghatározóbb szerepére a vármegyeszékhelyen. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes ezt megerősítve rámutatott: az egyetem és a régió fejlődése összekapcsolódik.

Ennek értelmében a két zalaegerszegi szervezet működéséhez összesen 50 millió forinttal járulnak hozzá. Emellett a hozzájuk jelentkező sportolók továbbtanulását a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel segítik. A lehetőség a kosarasok és vívók számára egyaránt kiemelkedő.

A Széchenyi István Egyetem jelenléte ezzel a zalai vármegyeszékhelyen tovább erősödött. Ezt igazolja, hogy mostantól a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán létesített kutatóközpontjuk mellett már a kosarasok mezein, illetve vívók védőfelszerelésén is találkozhatunk velük.

N.J./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: