keresés a weboldalon

Együttműködési megállapodás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együttműködési megállapodás (Videó)

2015 november 18 - szerda
Együttműködési megállapodást írt alá Zalaegerszeg városa a Pannon Egyetemmel és a Zala megyei duális mérnök- és informatikaképzésben érdekelt vállalatokkal. Az együttműködő felek azt szeretnék, ha a gyakorlatorientált oktatási forma népszerű lenne a pályaválasztók körében.

Jövő évtől a Pannon Egyetem veszi át a zalaegerszegi mérnökképzést. Mint Dr. Gelencsér András rektortól megtudtuk: az oktatási intézmény bővíteni szeretné vállalati kapcsolatait és képzési kínálatát. Többek között ezért született megállapodás az egyetem, több helyi vállalat és az önkormányzat között.

A vállalatok örömmel vesznek részt az együttműködésben. A gyakorlatorientált duális képzés lehetővé teszi, hogy a hallgatók már tanulmányaik ideje alatt bekapcsolódhassanak a cégek szakmai tevékenységébe, így versenyképes, jól hasznosítható diplomát szerezhetnek – fogalmazott Lang János, a FLEX Magyarország alelnöke.

A város 2016-tól kiemelt ösztöndíjjal támogatja a hallgatókat és tervezi egy duális képzőközpont létrehozását is. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy jól képzett szakemberekkel tudja biztosítani a helyi vállalatok munkaerőigényét – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Az országban elsőként 2012-ben Kecskemét mellett Zalaegerszegen indult duális képzés. Az oktatási forma kezdetektől népszerű a vállalatok és a hallgatók körében. Azt szeretnénk, ha minél több diák vehetne részt a képzésben – mondta Dr. Háry András, duális képzésekért felelős miniszteri biztos.

Szeptembertől az országban 19 egyetem és 300 vállalat együttműködésének köszönhetően 500 hallgató vesz részt a duális képzésben, őket több ezer jelentkező közül választották ki a felvételin. 2020-ra várhatóan tízezer hallgató tanulhat ebben a formában Magyarországon.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: