keresés a weboldalon

Egzotikus kultúra költözött a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egzotikus kultúra költözött a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe (Videó)

2013 június 03 - hétfő
Egzotikus zenével, konyhaművészettel és joga tanfolyammal is várták az érdeklődőket szombaton a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe. A tavalyi nagysikerű Japán nap után idén a sokszínű indiai kultúrát hozták el a szervezők a megyeszékhelyre.

Indiai szokás szerint – minden fontos esemény előtt – lámpást gyújtanak. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megelevenedett a távoli ország kultúrája.

Gyutai Csaba polgármester megnyitó beszédében emlékeztetett: Deák Ferenc munkásságát a 20. századi nagy államférfi, Mahátma Gandhi is tanulmányozta. Emellett rámutatott: a megyeszékhely gazdasági kapcsolatokat is ápol Indiával.


A programot a vendéglátó intézmény az India Magyarországi Nagykövetségével közösen szervezete. Az ősi indiai kultúra az élet minden területén jelen van -hangsúlyozta Gauri Shankar Gupta India magyarországi nagykövete.


Az emeleten Török Ildikó fotógráfus alkotásaiból nyílt kiállítás. A képeken India hétköznapjaiba is bepillanthattak az érdeklődők. A Zsinagóga előtti téren ételkülönlegességeket kóstolhattak, emellett játszóház, piac, a színpadon pedig több előadás vonzotta a közönséget.

S.Z./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: