keresés a weboldalon

Éjjel bóklásztak a kölcseysek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Éjjel bóklásztak a kölcseysek

2010 június 02 - szerda
Májusban két éjszakai gyalogtúrán is részt vettek a Kölcsey-gimnázium kalandvágyóbb diákjai Pozsik Lajos tanár vezetésével. Az „Éjszakai bóklászás” fedőnevű akció, mely sötét erdőkön vezet keresztül nemcsak az adrenalinszint-emelését szolgálja, hanem kiváló alkalom a tájékozódás gyakorlására akár a csillagos ég alapján. Emellett a természet éjszakai életét is meg lehet figyelni.

A hónap elején Kávás – Böde – Babosdöbréte – Zalaegerszeg útvonalat járták végig a tanulók, május utolsó péntekén pedig Búcsúszentlászlóról startoltak vissza a városba. Ez utóbbi alkalomkor már a Zrínyi-gimnáziumból és a Széchenyi-szakközépiskolából is akadt néhány csatlakozó.

A hónap végén egy kis elméleti versenyt is kapcsoltak a programhoz, amelyen az év fájáról (ezüsthárs) és az év madaráról (fecske) való ismereteket kérték számon. A túra lebonyolításában a tantestület néhány tagja is bekapcsolódott, mint az állomáspontok felügyelői. Végül a hajnalig tartó versenyben a 8. K osztály kettes számú és a 11. B. szintén kettes számú csapata lett a befutó.

A Kandikó Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpont és Természetbarát Egyesület, a Zala Megyei Természetbarát Szövetség és a Kölcsey-gimnázium szervezésében zajló program szponzorai a megyei, a búcsúszentlászlói és a nemeshetési önkormányzat, valamint a Zala Volán Zrt. és Berke György vállalkozó voltak.

(Zala-Lap, b. k.)

Tartalom megosztása: