keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elektronikus „önkormányzás” Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elektronikus „önkormányzás” Egerszegen

2004 november 10 - szerda
Október közepétől megújult formában várja az internetezőket Zalaegerszeg hivatalos portálja, a www.zalaegerszeg.hu, melyet dr. Gyimesi Endre polgármester, és Rigó Csaba programozó matematikus, az önkormányzat gazdasági bizottságának vezetője mutatott be a közelmúltban.

A honlap frissítésével egy időben, a város kilenc pontján ingyenesen hozzáférhető internetes terminálok kerültek kihelyezésre, melyeket bárki, akár az „utcáról betérve” is használhat. A terminál kezdőlapja a város hivatalos portálja, ám természetesen más weboldalakra is „szörfözhetnek” a látogatók, sőt a freemailt használók levelezhetnek is. Aki a polgármesteri hivatal, a kórház, a Balaton- illetve az Arany Bárány Szálló, a Keresztury- vagy a Simon István könyvesbolt környékén jár, és internetezni szeretne, az ezekben az intézményekben térítésmentesen keresgélhet a világhálón. A városszél lakóinak sem kell azonban aggódniuk, hiszen az Egészségügyi Főiskolára, a Gönczi ÁMK-ba, és az Apáczai ÁMK-ba is került egy-egy terminál.
A megújult városi portál, és a kihelyezett internetes állványok nagy előrelépést jelentenek az elektronikus önkormányzás megvalósítása felé. A gazdaság, a kultúra, az oktatás, az idegenforgalom, a szabadidő, az egészségügy és a sport, valamint a helyi média egyformán hangsúlyos szerephez jut. Zalaegerszeg város honlapja hírportálként is funkcionál, azaz a kezdő oldalon 0-24 óráig olvashatók a várost érintő legfrissebb hírek, események, programok, így azoknak különösen hasznos lehet betérni egy-egy „terminálos helyre”, akik az aktuális információkhoz szeretnének hozzájutni.
A honlap és a kihelyezett „állványok” közelebb hozzák a polgármesteri hivatal munkatársait az ügyfelekhez, gyorsul az ügyintézés, hiszen adatlapokat, rendeleteket is letölthetnek a használók, valamint kapcsolatot tarthatnak fenn a polgármesterrel, képviselőkkel, bizottsági tagokkal.
A város vezetői szeretnék, ha a XXI. században Zalaegerszeg polgárai a virtuális térben is közösséget alkotnának, ezért nemcsak új, és tartalmasabb honlapot, hanem ingyenes „böngészést” is biztosít azt itt élőknek, és az ide látogató vendégeknek. A cél az, hogy mindenki lássa és érezze: „Zalaegerszeg első a Kedvencek között!”

A kilenc kihelyezett terminál helyszínei:
– Polgármesteri Hivatal-Okmányiroda (Kossuth Lajos u. 17-19.)
– Egészségügyi Főiskola (Landorhegyi út)
– Zala Megyei Kórház (Göcseji út)
– Keresztury Könyvesház (Keresztury tér)
– Simon István Könyvesház (Kossuth Lajos u. 22.)
– Gönczi Ferenc ÁMK (Landorhegyi út)
– Apáczai ÁMK (Apáczai tér 5.)
– Hotel Balaton (Balatoni út 2.)
– Hotel Arany Bárány (Kazinczy tér)

Tartalom megosztása: