keresés a weboldalon

Életre keltek az ovisok rajzai (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Életre keltek az ovisok rajzai (Videó)

2011 június 18 - szombat
Jó barátok és cimborák, ez az a mesefilm, amit a zalaegerszegi óvodások rajzoltak. Bátai Péter televíziónk munkatársa segítségével megelevenedett alkotást pénteken tekinthették meg a város óvodásai az Art moziban.

Több mint háromszáz óvodás érkezett azért, hogy viszontláthassák saját és társaik rajzát. Személyesen találkozhattak Czegő Teréz színművésznővel, aki később mesélőként köszönt vissza a filmvásznon.

A Benedek Elek meséit feldolgozó animációs filmben többek között Kacor király, a Kecskekörmök, vagy például Krisztus és a fösvény asszony története kelt életre. A közel fél órás mese több hónapos műhelymunka eredménye.

Részlet a Jó barátok és cimborák című meséből:

– Ilyen filmet még nem készített a Zalaegerszegi Televízió. Az alkotó munkába bevontuk az óvónőket és a gyereketeket is. A rajzokból kiválasztottam a legjobbakat. Nagy élményt jelentett számomra, hogy a gyerekek kreativitását ötvözhettem a modern technikával -mondta Bátai Péter a mesefilm alkotója.

A mese pedig nemcsak a gyerekek tetszését nyerte el, Gyutai Csaba polgármester szülőként is örömmel fogadta az alkotást.

A különleges animációs filmet a Zalaegerszegi Televízió mellett több helyi televízió és a Hálózat Televízió is bemutatja.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: