keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elfogták a mobiltolvajokat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elfogták a mobiltolvajokat

2004 október 04 - hétfő
Több mobiltelefon, valamint ékszer eltulajdonításával gyanúsítható fiatalokat fogtak el a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai. Az ifjú bűnelkövetők számlájára eddig öt eset írható.

Krizsán Györgytől, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársától és Major Zsolt bűnmegelőzési csoportvezetőtől megtudtuk: a „csapat” idén augusztus óta végezte fosztogató „tevékenységét”, és leggyakrabban fiataloktól tulajdonítottak el mobiltelefont, készpénzt és ékszert. Az esetek többségében a rossz útra tévedt ifjak az utcán szólították le áldozataikat, akiktől erőszak alkalmazásától sem visszariadva követelték telefonjukat, vagy egyéb értéktárgyaikat.
A banda úgy bukott le, hogy a csoport egyik – 14. életévét be nem töltött – gyermekkorú tagja két hazafelé igyekvő fiatalt állított meg az utcán, s egyikőjüktől elvette telefonját, majd a támadó agresszív viselkedésének hatására a fiú később átadta ékszereit és a nála lévő pénzt is. Ezután az elkövető a zsákmánnyal elindult másik irányba, de a két sértett követte őt. A tolvaj mindezt észrevette és egy pofonnal jelezte, nincs ínyére a „kíséret”. Időközben a sértett társa telefonon értesítette a rendőrséget, akik szinte azonnal a helyszínen teremtek. A bűncselekményt elkövető fiatalkorú ugyan akkor elmenekült a helyszínről, de alig fél óra elteltével sikerült elfogniuk őt rendőröknek.

Tartalom megosztása: