keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elindult a képzés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a képzés

2005 szeptember 23 - péntek
Mint arról korábban beszámoltunk, a Hálózat az Integrációért Alapítvány egy munkanélküliek foglalkoztatását elősegítő pályázaton nyert 105.000 eurót, melyből tizenkét észak-zalai személy képzését és foglalkoztatását magába foglaló program veszi kezdetét.

A 2005 májusától 2006 májusáig tartó program során egy roma munkaerő-piaci szolgáltatóhálózatot építenek ki, ahol a munkanélküliek először képzésben vesznek részt, majd ezt követően foglalkoztatják őket. A projektbe bevont személyek kapnak egy roma munkaerő-piaci referensi képzést, amely egy 350 órás betanított jellegű kurzus, 200 órás gyakorlattal. A kiválasztott személyek kilenc településen kapcsolódnának be a mindennapi munkavégzésbe, így roma civil szervezeteknél, valamint cigány kisebbségi önkormányzatoknál tevékenykednének.

Bogdán Iván, a program vezetője érdeklődésünkre elmondta: összesen 7 hölgy és 5 férfi kapcsolódott be a programba, akiknek 2005. szeptember 1-én elkezdődött a képzésük. Első lépésként az Első Magyar-dán Termelőiskolában számítógépes oktatáson vesznek részt a kiválasztott munkanélküliek, ahol számítástechnikai alapismeretekbe nyernek bepillantást. Ezt követően álláskeresési és csoportépítési technikákat sajátítanak el, melyeket később munkájuk során is alkalmazhatnak.

Tartalom megosztása: