keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elindult a közfoglalkoztatási program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a közfoglalkoztatási program (Videó)

2011 február 21 - hétfő
Soha nem látott érdeklődés kíséri az idei közfoglalkoztatási programot. Aladi Gusztáv, a Kontakt Humán Nonprofit Kft. ügyvezetője mindezt úgy példázta: míg tavaly háromból egy, idén minden második segélyezett elfogadja a munkalehetőséget. Ehhez szükség volt némi jogszabály módosításra is. Mostantól iskolai végzettségtől függetlenül kötelező elvállalni bármilyen munkát annak, aki bérpótló juttatásban részesül. A másik változás, hogy legalább 30 nap munkaviszonyt igazolnia kell a dolgozónak ahhoz, hogy később segélyezett lehessen.

Két pályázatban több mint 86 millió forintot költ a Kontakt Humán Nonprofit Kft. a lebonyolításra. A legnagyobb finanszírozó a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Zalaegerszegi Kirendeltség és Szolgáltató Központ, ami a teljes program kétharmadához járul hozzá. A maradék összeget, 16 és fél millió forintot, a zalaegerszegi önkormányzat biztosítja a közfoglalkoztatáshoz. A keretből 360-380 főt terveznek munkába állítani. Február 15-től indult a projekt.

Jelenleg közintézményekben dolgoznak; 22-en tevékenykednek takarítóként, konyhai kisegítőként és udvari munkásként napi négy órában. A programot 50 millió forinttal támogatja a munkaügyi központ.

Március 15-től indulnak a nyolcórás, elsősorban városesztétikai álláslehetőségek. Ehhez a programhoz további 20 millió forintot ad a munkaügyi hivatal. A foglalkoztatottak minimum 78 ezer forintot keresnek havonta, de szakmával a kezükben a garantált bérminimumot, azaz 94 ezer forintot is kaphatnak.

-hozsu/Cs.M.-

Tartalom megosztása: