keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elindult a Szenior Akadémia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a Szenior Akadémia (Videó)

2015 október 08 - csütörtök
Folytatódik a Szenior Akadémia Zalaegerszegen, melynek sikerét a 2014/15-ös tanévben szervezett próbafélév igazolja. A mintegy 200 főt érintő kezdeményezést az önkormányzat idén is támogatja. Az első előadás napján egyebek mellett a közigazgatás rendszerének működéséről és az önkéntes munka típusairól, illetve hagyományairól tájékozódhattak az érdeklődők.

Zalaegerszeg önkormányzata az időspolitika mellett kötelezte el magát. Ennek értelmében támogatja a helyi időskorú szervezetek működését, bevonja az időseket a közéletbe és együttműködik az idősügy terültén tevékenykedő szervezetekkel. Emellett rendezvényeiket is támogatja – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke az országos nyugdíjas szabadegyetemi program mintájára kezdeményezte a helyi Szenior Akadémiát. Ennek célja, hogy olyan képzéseket biztosítson a helyi időseknek, melyek segítségével megőrizhetik szellemi frissességüket.

A szabadegyetem csütörtöki programján több helyi nyugdíjas klub, szervezet képviseltette magát. Az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjai például már a próbafélév rendszeres résztvevői voltak. Király Imre, a klub elnöke szerint nagyon hasznosak ezek az előadások.

A Szenior Akadémia programjaihoz idén a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi gazdálkodási kara is csatlakozott. A felsőoktatási intézmény előadásainak köszönhetően a nyugdíjasok többek között számítógépes és pénzügyi ismereteket szerezhetnek.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: