keresés a weboldalon

Elindult a városépítő program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a városépítő program (Videó)

2020 május 06 - szerda
Elindult a Kovács Károly Városépítő Program Zalaegerszegen. Ez azt jelenti, hogy eddig nem látott mértékben újulnak meg utak, járdák, terek és parkolók a zalai megyeszékhelyen 2024-ig. A kormány a Modern Városok Program keretében újabb elemmel egészítette ki a fejlesztések sorát, így 12,8 milliárd forint állami forrást biztosít a helyi útfejlesztésre.

135 éve lett Zalaegerszeg rendezett tanácsú város. Ekkor választották meg az első polgármestert, Kovács Károlyt. A jubileum alkalmából a városépítő program elindításával tisztelegnek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Minden vársorészben arányosan, közel száz helyszínen épülnek és újulnak meg utak, járdák és parkolók.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Ezek fenntartására is nagy figyelmet fordítanak, azaz új eszközöket és gépeket szereznek be, miközben fejlesztik az önkormányzati cégek telephelyeit. Vigh László országgyűlési képviselő abban bízik, hogy további hasonló beruházások valósulhatnak meg a város és a megye útjain.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

A projektindító bejelentésen Mosóczi László úgy fogalmazott: a megyeszékhelyek – a gazdaság motorjaiként – mindig kiemelt figyelmet kapnak. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hozzátette: cél a belváros tehermentesítése, valamint a biztonságosabb közlekedés. Kitért a további úthálózat-fejlesztésekre is.

dr. Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár:

A megye számára kiemelt jelentőségű okos út Magyarországon, de még Európában is egyedülálló elemekkel rendelkezik majd.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: