keresés a weboldalon

Elindult a versenyszezon a tájfutóknál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a versenyszezon a tájfutóknál

2016 március 24 - csütörtök
A tavasz beköszöntével megkezdődött az idei versenyszezon. Köztük a ZTC által Hévízen szervezett Zalai tavasz Kupával. Március elején a térségben több rangsoroló versenyt rendeztek, melyek jó felkészülési versenyek a télen a sportágba bevont kezdők és az idei bajnoki versenyekre készülők számára egyaránt. A versenyeken a TRIÓ Egerszeg ZTC és a Göcsej KTFE tájfutói is rajthoz álltak. Az uzsai erdő technikás, szintes terepe adott otthont a hazai versenyszezon első rangsoroló versenyének. A Vas-Veszprém-Zala megyei Hosszútávú Bajnokságon több mint 205 indulója között a zalai tájfutók is jól szerepeltek. Kellemes tavaszi időben megrendezett megye bajnoki futam fizikálisan és technikailag komoly kihívásokat tartalmazott.

Eredmények:
N14 – 2. Tarsoly Panka (Göcsej KTFE)
N16 – 3. Rövid Boglárka (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N18 – 2. Dely Virág (TRIÓ Egerszeg ZTC), 3. Simon Cintia (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N21 – 1. Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC)
F18 – 2. Csertán András (TRIÓ Egerszeg ZTC)
F70 – 1. Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC), 2. Horváth Zoltán (TRIÓ Egerszeg ZTC)

A Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club a helyi Önkormányzat hathatós támogatásával rendezte meg Hévízen Zala megye idei első tájfutó versenyét. A tavaly nyár végi sikeres megyebajnokság után ezúttal Zalai Tavasz Kupa néven délelőtt rövidtávon, majd délután egy városi (középtávú) futamon futhatták keresztül-kasul a várost a tájfutók. Ezúttal új részként a versenypályák a tófürdő területén és a tó mögötti kiserdőben is átvezettek, ahol is több látványos ellenőrző pontot érinthettek a versenyzők. A versenyre 12 egyesületből több mint százan neveztek, akik közt a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói 13, míg a Göcsej KTFE tájfutó 4 érmet szereztek.

A végére egy fontos hír. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését. A közgyűlés 11 fős elnökségébe ismét, immár negyedik ciklusába választották be Fehér Ferencet a TRIÓ Egerszeg ZTC elnökét, aki 14 éve dolgozik a sportág országos vezetésében. A következő öt évben a sportágon belül az edzőképzés, edzők nyilvántartása az utánpótlás képzés és fejlesztés tartozik majd közvetlenül a feladatai közé. A közelmúltban a ZTC-hez igazolt dr. Bokros Andrea a MTFSZ Fegyelmi Bizottságának lett újabb öt évre a tagja.

Jóna István

Tartalom megosztása: