keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elismerés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés

2007 július 16 - hétfő
Családbarát Önkormányzat Díjjal jutalmazta Zalaegerszeg helyhatóságát a családok támogatása terén végzett tevékenységéért a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Az elismerést Tombi Lajos alpolgármester vette át Budapesten bensőséges ünnepség keretében. A címet Zalaegerszeg mellett idén Szolnok, Sopron, valamint három község: Fertőszéplak, Mártély és Tápszentmiklós önkormányzata kapta.

Zalaegerszegnek a családok támogatása terén végzett több éves munkájáért mondtak köszönetet a díjjal a nagycsaládosok, ismertette az indoklást Tombi Lajos alpolgármester. Mint elmondta, külön kiemelték a bírálók a „Nemzedékek kézfogása” programot, mely az újszülöttektől a nyugdíjasokig nyújt egyszeri támogatást a zalaegerszegieknek. Üdvözölték továbbá az első lakáshoz jutók támogatásának helyi gyakorlatát, a Fiatal Családok Otthonának létrehozását, a Tündérkert programot, illetve azokat a csácsi városrészben kialakított telkeket, melyeket 10 százalékos áron értékesített az önkormányzat nagycsaládosok részére.

Tombi Lajos hozzátette, az ünnepségen jelenlévők közül többen jelezték, hogy szívesen átvennék Zalaegerszegtől a „Nemzedékek kézfogása” programot, de az alpolgármester is hallott olyan kezdeményezéseket, melyeket szívesen bevezetnének a városban.

A sajtótájékoztató második felében egy újabb jó hírrel szolgált a családoknak Tombi Lajos. Bejelentette, hogy 2007 szeptemberétől a cukorbeteg és lisztérzékeny gyerekek számára megfelelő menüvel egészül ki a közétkeztetés.

Mindez óriási segítséget jelent a beteg gyermeket nevelő családoknak. Becslések szerint 10-15 lisztérzékeny gyermek étkezik a város óvodáiban, általános és középiskoláiban, cukorbetegségben azonban jóval többen szenvednek. Ez idáig a szülők vitték a számukra megfelelő ételt naponta az egyes intézményekbe.

A speciális menük várhatóan egy árban lesznek a normál menüvel. Valamivel többet kell viszont fizetni majd a fitneszmenüért, amivel ugyancsak bővül a közétkeztetés szeptembertől. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: