keresés a weboldalon

Elismerés az Összefogás Botfáért Egyesületnek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés az Összefogás Botfáért Egyesületnek (Videó)

2012 április 25 - szerda
„Fiatalok a Polgári Magyarországért” díjat kapott a Zalaegerszegen működő Összefogás Botfáért Egyesület. Az elismerést 2006-ban alapította a Polgári Magyarországért Alapítvány, és idén először kapta közösség. A díjat Mádl Dalma, a néhai köztársasági elnök felesége adta át Budapesten az egyesület vezetőjének, Németh Szilviának.

Az ünnepségen Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, az alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: 2006-ban alapított díjukat olyan 35 év alatti fiataloknak ítélik, akik a „jelenen túlmutató” értékeket hoznak létre – írta beszámolójában az MTI. Mint mondta, az idén úgy gondolták, mindenféleképpen egy közösséget kell jutalmazniuk, mivel jelenleg az emberi kapcsolatok területén mutatkozik a legnagyobb válság.

A kitüntetést Németh Szilvia az egyesület 2007-es megalakulása óta kifejtett közösségépítő tevékenysége elismerésének tekinti.

A díj – amelyet egyénként most először kapott közösség – tovább inspirálja az egyesületet, mondta a zalaegerszeg.hu-nak Németh Szilvia.

Az elismerés mellé egymillió forintos jutalmat is átvehetett az Összefogás Botfáért Egyesület vezetője – a pénzt további közösségépítő programokra fordítják.

A következő program az anyák napi megemlékezés lesz – amelyben a közösségi életben olyannyira aktív botfaiak alighanem minden korcsoportja részt vesz majd.

yr/B.P.

Fotó: botfa.hu

Tartalom megosztása: