keresés a weboldalon

Elismerés Gyimesi Endrének

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés Gyimesi Endrének

2006 július 04 - kedd
Június 21-én Marosvásárhelyen, a város napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen Pro Urbe-kitüntetést adományoztak Zalaegerszeg polgármesterének. A két város között a testvérvárosi szerződést 1996-ban kötötték meg, azóta különösen erős a kapcsolat a kultúra és a sport területén valamint a fiatalok között. Marosvásárhely legrangosabb elismerésére büszke dr. Gyimesi Endre.

– Megtiszteltetésnek érzem a kitüntetést, nem csak a saját személyemet érintően, hanem Zalaegerszeg város polgárai nevében is. Mi vagyunk az első testvérvárosa Marosvásárhelynek, és ezt a kapcsolatot nagyon komolyan vesszük, ezt mutatja az is, hogy idén ősszel Zalaegerszegen ünnepeljük a tízéves jubileumunkat.

A hivatalos delegációk látogatásán kívül az oktatás, kultúra, a gazdaság és a civil szféra különböző területein már eljutottunk odáig, hogy barátságok jellemzik a két város lakóit – folytatja a polgármester. Utal arra, hogy 2003-ban mindkét városban megalakultak a baráti társaságok, évente kölcsönösen rendeznek képzőművészeti kiállításokat, népművészeti eseményeket szerveznek, erősítik a kapcsolatokat egyes intézmények között is. Fontos a két város szempontjából, hogy zalaegerszegi vállalkozások jelentek meg az erdélyi városban.

– Talán a legfontosabb a két város fiataljainak ismerkedése és barátsága, ez hosszú távú kapcsolatot jelent. Én személy szerint három polgármesterrel működtem együtt az elmúlt tíz év alatt és elmondhatom, baráti szálak is fűznek a marosvásárhelyi emberekhez. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: