keresés a weboldalon

Elismerés – Tehetséges végzősöket jutalmaztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés – Tehetséges végzősöket jutalmaztak (Videó)

2016 április 27 - szerda
A polgáravatót követően – a hagyományokhoz híven – elismeréseket osztottak ki. A város dísztermében azokat díjazták, akik kimagasló eredményeket értek el különböző országos és nemzetközi versenyeken. Ezúttal 104 fiatalt jutalmaztak.

Ők azok, akik tehetségükkel Zalaegerszeg jó hírnevét öregbítették. Valamennyien középiskolai, szakmai versenyeken, valamint országos diákolimpián szerepeltek kiválóan. Köztük Schulcz Ferenc, aki számítástechnikából remekelt.

Mások a humán tantárgyak terén rendelkeznek kiemelkedő tudással. Mint például a Mindszenty József Gimnázium diákjai, akik az országos illemtan versenyen második helyezést értek el – mondta Jóna Péter.

Az ifjúságban rejlik a jövő. Rajtuk múlik, milyen lesz Zalaegerszeg és Magyarország a következő évtizedekben – hangsúlyozta a rendezvényen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A tehetséges tanulók okleveleket és jutalomkönyvet vehettek át. A ballagásokat most hétvégén tartják, az írásbeli érettségi vizsgák hétfőn kezdődnek. Zalaegerszegen az idei tanévben 1041-en adnak számot tudásukról.

M.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: