keresés a weboldalon

Elismerés – Városi elismerést kapott két zalaegerszegi vívó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés – Városi elismerést kapott két zalaegerszegi vívó

2024 március 11 - hétfő

Városi elismerést kapott az a két zalaegerszegi vívó, akik kijutottak a nápolyi kadet és junior Európa Bajnokságra. Rubin Mattia bronzérmes lett a magyar junior férfi válogatottal, Simon Borbála pedig ötödik helyen végzett a kadet tőr-csapattal. A Zalaegerszegi Vívó Egylet elmúlt 10 évének sikerét bizonyítja, hogy tagjai egyre több nemzetközi versenyen szerepelnek.

Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a város vívósportja közel 60 éves múltra tekint vissza, mialatt voltak nehéz időszakok is. Az utóbbi évtized azonban már egyértelműen a szakmai és infrastrukturális fejlődésről szól.

A vívó egylet mostanra elérte, hogy válogatott sportolókat tud adni az országnak. Legfőbb céljuk, hogy ők a világbajnokságra is kijussanak.

Simon Borbála 15 éves, és 9. éve vív az egyesületben, Rubin Mattia pedig két éve igazolt a ZVE-hez. Mindketten elégedettek az EB-n elért eredményükkel, ám további ambícióik is vannak.

A Zalaegerszegi Vívó Egylet az elmúlt 6 évben egyre feljebb került az egyesületek országos rangsorában, számos nagymúltú budapesti klubot megelőzve.

A két fiatal sportoló teljesítményét a polgármester emléklappal ismerte el. A ZVE további célja, hogy népszerűsítse a vívósportot, és növelje tagjainak számát.

S.A./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: