keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elismerések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerések (Videó)

2016 december 16 - péntek
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki.

A díjazottakról a novemberi közgyűlésen döntött a városvezetés. 1993 óta eddig összesen 198 magánszemély és 33 szervezet vehetett át elismerést. Őket a városfejlesztésben-, művészetben-, oktatásban-, egészségügyben-, a szociális- és sportéletben végzett kiemelkedő munkájukért jutalmazták.

Pénteken a magánszemélyek mellett egy szervezet, a Városi Vegyeskar Egyesülete kapott Zalaegerszegért-díjat. A kórus művészeti munkáját 2003 óta Kovács Kata irányítja. A kórus évente több önálló hangversenyt ad és rendszeresen fellépnek Zalaegerszeg ünnepi műsorain is. Jövőre fennállásuk 60. évfordulóját ünneplik.

Elismerést vehetett még át Frimmel Gyula grafikusművész, Harmatos László, az andráshidai városrész közösségének meghatározó alakja, Nagy Ferenc a Hevesi Sándor Színház szervezési osztályának vezetője, Dr. Máhr Károly onkológus, belgyógyász, Piotr Przytoczki lengyel testvérvárosunk Krosno polgármestere, Sándorné dr. habil Kriszt Éva a BGE Pénzügyi és Számviteli karának intézetvezetője, Schreiner Jenő népzenész, Vajda László nyugalmazott középiskolai igazgató, és Dr. Zajzon Géza mérnök.

Gy.A./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: