keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elismerésekről döntöttek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerésekről döntöttek

2006 április 10 - hétfő
Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a május 12-i ünnepi közgyűlésen a Díszpolgári címet Rosta Sándor, 56-os veterán veheti át, míg Szabolcs Péter szobrászművészt és Igazi István tanárt, Pro Urbe-díjjal tüntetik ki. Minderről a közgyűlést követő sajtótájékoztatón számolt be dr. Gyimesi Endre polgármester.

A képviselő-testületi ülésen a 2007. évi címzett támogatásokra több pályázat benyújtásáról is döntöttek. Elfogadták a Teleki Blanka Székhelykollégium beruházási koncepcióját és a kollégium bővítésére, rekonstrukciójára kértek címzett támogatást. Ugyancsak elfogadásra került a Kovács Károly Tagkollégium és a Ganz Szakközép- és Szakmunkásképző Székhelyiskola beruházási koncepciója. Az oktatási intézmények rekonstrukciójának megvalósítására ugyancsak címzett támogatásra ad be a város pályázatot. A Petőfi laktanya területén 50 férőhelyes Idősek Otthonát építenének, szintén címzett támogatás segítségével. Dr. Gyimesi Endre megjegyezte: az elmúlt években több alkalommal is pályáztak címzett támogatásra, de utoljára 2001-ben nyert pályázatot Zalaegerszeg.
A múlt heti közgyűlésen a város önkormányzata megalkotta az ingatlanfejlesztési alapjának felhasználásáról szóló rendeletét, és döntött több alapítvány támogatásáról is.

Tartalom megosztása: