keresés a weboldalon

Elismerték őket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerték őket (Videó)

2018 október 12 - péntek
Idén is kitüntették azokat a pedagógusokat, akik több évtizede diplomáztak. Az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat részeként immár hagyományosan a városvezetés különböző fokozatú okleveleket adományoz a szépkorú nevelőknek.

A pedagógus szakma egész életre szóló hivatás, amit soha nem lehet abbahagyni – mondta köszöntőjében Balaicz Zoltán. A polgármester kiemelte: a díjazott tanítók élete követendő példa mindannyiunk számára.

A legtöbben -16-an – arany-diplomát kaptak. Ők 50 esztendeje esküdtek hűséget az oktatás mellett. Kalamár Gáborné 27 évig tanított a Deák Ferenc Szakközépiskolában. A biológia és földrajz szakos tanár jó példa arra, hogy a pedagógusok is szüntelenül tanulnak.

A Pro Urbe díjas, egykori polgármester, Bogár Imre szintén 50 éve államvizsgázott. Ő a Báthory István Szakközépiskolában tanított irodalmat és idegen nyelvet. Később az intézmény igazgatójaként is tevékenykedett.

Az eseményen idén 7-en gyémánt, 3-an vas, 2-en pedig rubin fokozatú oklevelet kaptak. Ők 1948-ban, azaz 70 évvel ezelőtt vették át diplomájukat. Az ünnepségen 8 főt Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmaztak.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: