keresés a weboldalon

Elismerték őket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerték őket (Videó)

2018 december 14 - péntek
Ünnepélyesen átadták a Zalaegerszegért-díjakat a Díszteremben. Ezt minden évben azoknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a város jó hírnevének öregbítéséhez. A közgyűlés idén hét magánszemélynek és három civil szervezetnek adományozott kitüntető címet.

Hosszú és fáradtságos munkával épült fel az a hely, amit ma úgy hívunk, Zalaegerszeg – fogalmazott beszédében Balaicz Zoltán. A polgármester hangsúlyozta: az itt élő emberek és közösségek munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a megyeszékhely egy élhető és fejlődő település legyen.

A rendezvény később a díjátadóval folytatódott. Idén mások mellett Halász Vinczénét, a Szív- és Érbeteg Egyesület alelnökét és Inkovics László építészt részesítették elismerésben.

Kitüntetést vehetett át az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület, és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület képviselője is. Rajtuk kívül a helyi Tourinform Iroda érdemelte még ki az önkormányzat megbecsülését.

A Zalaegerszegért-díjat 1993-ban hívta életre a közgyűlés. Az eltelt 25 évben 214 magánszemély és 37 szervezet kapott emlékplakettet.

K.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: