keresés a weboldalon

Elismerték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerték (Videó)

2018 február 22 - csütörtök
„Az év ipari parkja” kitüntető címet adományoztak a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parknak szerdán a Pesti Vigadóban. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség közös elismeréséről, az elmúlt időszak eseményeiről és a közeljövő fejlesztéseiről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön az újságíróknak.

A megyeszékhelyi létesítmény az országban elsőként nyert „Tudományos és Technológiai Park” címet 2015-ben. Ezt azok kapják, akik a vállalkozások versenyképességének növelésével vonzó befektetési környezetet teremtenek. Továbbá a termelő tevékenység mellett együttműködési, illetve kutatási szerződésük van valamely egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel. A folyamatos munka újabb elismerést hozott. 2016-ban befektetőbarát településsé nyilvánították Zalaegerszeget – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ipari park a két év múlva elkészülő járműipari tesztpályának is otthont ad. A 250 hektáros területen közel 30 ponton dolgoznak egyidejűleg a szakemberek. Ez további innovatív lehetőségeket biztosít a komplexumban – tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő, a tesztpálya miniszteri biztosa. 

Vigh László, országgyűlési képviselő, a tesztpálya miniszteri biztosa:

A fejlesztések tovább folytatódnak. A munkaerő-biztosítás szempontjából fontos, hogy 600 millió forintból – egy új, a 21. század kihívásainak megfelelő – munkásszállót alakítanak ki. Ugyanekkora összegből egy duális szakképző központot is létesítenek. Ezzel párhuzamosan a helyi felsőoktatási intézményekben 4,4 milliárd forintos fejlesztés valósul meg.

Gy.A./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: