keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elkerülni a bajt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkerülni a bajt

2004 október 27 - szerda
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Megelőzési Csoportja kollégiumi nevelőtanárok, valamint kollégiumban lakó diákok részére szervez felvilágosító előadásokat, ahol a diákotthonokban, kollégiumokban történő szabálysértések, fegyelmi vétségek, bűncselekmények megelőzéséről esik szó.

A kiscsoportos foglalkozások keretében zajló rendkívüli tanórákon a kollégiumi nevelők megismerkedhetneknek az ilyen intézményekben leggyakrabban felmerülő problémákkal, a fiatalok pedig a bűnmegelőzésről hallhatnak előadásokat, de a rendőrök mindennapi munkavégzéséről is kapnak információkat. A programsorozat során – amely a tervek szerint 2005. január végén fejeződne be – a város valamennyi középiskolai kollégiumában megrendezik ezeket a felvilágosító előadásokat.
Megtudtuk, eddig 36 kollégiumban tevékenykedő nevelőtanár vett részt a programban, ám a szervezők szeretnének minél több fiatalokkal kapcsolatban álló pedagógust bevonni a rendezvényekbe. A diákok örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen ezen találkozók alkalmával első kézből szerezhetnek értékes és használható ismereteket, emellett ilyenkor az őket leginkább foglalkoztató kérdéseket is feltehetik az előadást tartó rendőröknek. A felvilágosító órák legfőbb célja – melyek összesen 775 tanulót érintenek – hogy a rendőrség munkatársai megfelelő információval lássák el ezt a korosztályt.

Tartalom megosztása: