keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elkerülni a baleseteket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkerülni a baleseteket

2005 július 06 - szerda
A nyári hónapokban a város egyes pontjain gyakrabban találkozhatunk a mobil sebességmérő berendezéssel, amely várhatóan lassabb és körültekintőbb közlekedésre sarkallja majd az autósokat. A „szerkezet” – amely egy táblán digitális formában jelzi ki, hogy egy-egy gépjármű mekkora sebességggel közelíti meg a mérőpontot – a volán mögött ülők figyelmét kívája felhívni a sebességhatárok betartására.

Tóth István, rendőrszázados, balesetmegelőési főelőadó érdeklődésünkre elmondta: a Zalaegerszegi Balesetmegelőzési Bizottság kiértékelte az elmúlt időszak baleseti statisztikákat és felmérték azokat a helyeket, ahol gyakrabban fordulnak elő balesetek, s úgy határoztak, ezeken a helyeken rendszeresen felállítják a mobil sebességmérőt. A nyári szabadságolások idején Zalaegerszegen is megnövekedik a forgalom és főleg a Balaton irányába közlekednek az átlagosnál többen. Ezt szem előtt tartva a leggyakrabban a Hock János, a Balatoni úton, a 74-es és a 75-ös főútak, valamint a Nagykapornak felé vezető útszakaszokon helyezik el a berendezést. Megtudtuk, a mobil sebességmérő működtetésbe bevonják a polgárőrséget is. Azt azonban jó ha tudják a volán mögött ülők, hogy esetenként a sebességmérővel együtt traffipaxot ugyancsak „üzembe helyeznek” egy-egy helyszínen, így mindenképpen ajánlatos betartani a sebességkorlátozásokat.

A rendőrszázados hangsúlyozta: céljuk elsősorban a balesetek megelőzése, nem pedig a büntetés, de a szabálytalankodó és a megenegedettnél gyorsabban közlekedő autóvezetőket meg fogják bírságolni. A korszerű mobil berendezés egyébként könnyen mozgatható, így a sebességmérő egy nap akár több útszakaszon is feltűnhet.

Tartalom megosztása: