keresés a weboldalon

Elkészült a belvárosi társasház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült a belvárosi társasház (Videó)

2015 szeptember 01 - kedd
Elkészült a Deák tér új épületegyüttese. A létesítményben lakásokat, irodákat, üzlethelyiségeket alakítottak ki. A beruházásra mintegy 800 millió forintot fordított a város.

A belvárosi rehabilitációs programnak köszönhetően az elmúlt években jelentősen megújult a piactér és a környéke. A Sütő utcai rekonstrukció, valamint a piactér és a vásárcsarnok felújítását követően, most lezárult a Belvárosi Társasház projekt is. A keddi helyszíni bejáráson Vigh László országgyűlési képviselő is részt vett.

Az új épület 3 lépcsőházból áll. Kettőben különböző méretű lakásokat alakítottak ki, ezeknek felét már értékesítették. A harmadikban üzletek és irodák lesznek. Az épületegyüttesben ügyfélszolgálati központ is működni fog – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Az épület speciális hőszigeteléssel készült. Az irodák kialakításánál is odafigyeltek az energiatakarékos megoldásokra. Így az üzemeltetési költség várhatóan az átlagosnál kevesebb lesz. Augusztus 28-án kapta meg az épület a használatbavételi engedélyt – tájékoztatott Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. igazgatója.

A fejlesztések ezzel még nem értek véget. A következő években létrehozzák a helyi termékek piacát, ahol göcseji és zalai ételeket és italokat kínálnak majd.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: