keresés a weboldalon

Elkészült a Kossuth utcai kerékpárút

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült a Kossuth utcai kerékpárút

2010 szeptember 29 - szerda
A belvárosi kerékpárút folytatásaként elkészült a Petőfi út és Hunyadi utca közötti új szakasz, melyet ünnepélyes keretek között adtak át az elmúlt héten.

Gyutai Csaba alpolgármester az útavatáson elmondta: a közel négy kilométer hosszú új szakasz az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának keretében épült meg.

A beruházással a belvárosból egészen a Déli Ipari Parkig, azaz a Felextronix-ig lehet biztonságosan eljutni kétkeréken. Az elmúlt években jó minőségű kerékpárutakkal gazdagodott a város és fejlődött a kerékpáros kultúra is. Az alpolgármester örül annak, hogy ma már nem nézik meg az utcán azt, aki esetleg öltönyben ül biciklire.

Az önkormányzat tervezi, hogy kerékpárokat vásárol, melyeket a városlakók szabadon használhatnak. Ehhez viszont mindenekelőtt még több kerékpárútra van szükség és biztonságosabbá kell tenni a városi közlekedést is.
A kivitelező Utplan’95 Kft. nevében Horváth Béla ügyvezető jelentette készre és adta át az új útszakaszt dr. Gyimesi Endrének.

A polgármester elmondta a városban jelenleg 20 kilométer a kerékpárutak hossza. A mostani beruházás 24,8 millió forint összköltséggel épült meg. Ebből 21,1 millió forint pályázati pénzt nyertek, ehhez 3,7 millió forint önrészt tett hozzá város.
Az avatást követően az új szakaszt – melyet a Kossuth utca meglévő járdaburkolatának újjáépítésével és szélesítésével valósítottak meg – a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület bringásai vették birtokukba.

Zala-Lap, V. Zs.
Fotó: S. P.

Tartalom megosztása: