keresés a weboldalon

Elkészült a szociális térkép (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült a szociális térkép (Videó)

2014 november 13 - csütörtök
Zalaegerszegen több mint négyszázan dolgoznak a szociális ágazatban, őket köszöntötték szerdán a Szociális Munka Napján. Az ünnepélyen bemutatták az úgynevezett szociális térképet is. A város vezetői a felmérés eredményeit figyelembe véve határozzák meg a következő évek szociális fejlesztéseit.

A szociális térképet egy éves kutatómunka során hozták létre a szakemberek. Kérdőívek segítségével több, mint 3000 embert kérdeztek meg szociális problémájáról és arról is, hogy mennyire elégedett a szociális ellátással – tudtuk meg Zimborás Bélától, a humánigazgatási osztály osztályvezető-helyettesétől.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek háromnegyede szeret a városban élni. A megkérdezettek többsége a munkahelyek számának növelésétől várja a nagyobb szociális biztonságot. A szociális térkép a város számára olyan információkat tartalmaz, ami a következő években meghatározza a város szociálpolitikáját. A munkahelyek megőrzése és újak létesítése a városvezetés legfontosabb célja. Emellett a felmérés és a demográfiai mutatók alapján az időseket ellátó szociális intézmények fejlesztése lesz még fontos terület – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az eseményen a kiemelkedő szociális munkát végző szakemberek elismeréseket vehettek át a város vezetőitől.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: