keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elkészült az akkreditációs anyag

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült az akkreditációs anyag

2009 október 01 - csütörtök
A közelmúltban került sor a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriumának soros ülésére, ahol többek között elhangzott: elkészült a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának akkreditációs anyaga a mechatronikai mérnöki BSc szak zalaegerszegi elindítására vonatkozóan.

A kuratórium több témával is foglalkozott, így az idei évi felsőoktatási helyzettel. 2009-ben nőtt a felsőoktatási intézményekbe jelentkező fiatalok száma, mintegy 31 ezer fővel. Ennek oka többek között, hogy most értek el az érettségihez az öt évvel ezelőtt elindult nyelvi előkészítő osztályok.

Bővült a mesterképzés és sokan az idén adták be jelentkezési lapjaikat azok közül, akiket tavaly eltántorított a tandíj bevezetése. Zalaegerszegen közel 400 új, első éves hallgató kezdte meg tanulmányait a főiskolákon. A pénzügyi és számvitelin 258-an, a gépészmérnökin 27-en, az egészségügyi főiskolán 77-en, míg a pécsi tudományegyetem felnőttképzési karán 27-en.

Elhangzott továbbá, hogy elkezdődött a TIOP pályázat keretén belül a főiskolán a 622 millió forintos fejlesztés megvalósítása, amelynek támogatási összege 597 millió, a maradék 25 milliós önrészt a városi és megyei önkormányzat valamint a támogató cégek és a főiskola biztosítanak.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: