keresés a weboldalon

Elkészült az első épület (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült az első épület (Videó)

2018 március 28 - szerda
A zalaegerszegi járműipari tesztpálya révén tovább erősödnek Magyarország piaci pozíciói az autógyártás és fejlesztés területén. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára beszélt erről Zalaegerszegen a több, mint 40 milliárd forintból épülő, önvezető autók tesztelésére is alkalmas próbapálya első épületének elkészülte alkalmából rendezett konferencián.

Az elektromos és autonóm autók laboratóriuma működik majd a járműipari tesztpálya technikai épületében. Az itt tartott szakmai fórumon Lepsényi István államtitkár úgy fogalmazott: a kormány kulcsfontosságúnak tartja a kutatás és fejlesztés további erősítését, melyhez jó hátteret biztosíthat a világon egyedülálló zalaegerszegi létesítmény. A beruházástól a GDP további növekedését remélik.

A konferencia résztvevői bejárták a próbapálya már elkészült szakaszait. Vigh László a fejlesztés miniszteri biztosa arról számolt be, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

Palkovics László kormánybiztos óriási jelentőségűnek nevezte a zalaegerszegi beruházást.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere úgy vélte, lendületesen fejlődik a város gazdasága. A fejlesztésekhez azonban szükség van egy olyan háttérre, mint a tesztpálya.

A konferencián elhangzott még: a vártnál kedvezőbb a fogadtatása a tesztpályának. Szeptemberre már konkrét megrendeléssel bírnak.

F.M./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: