keresés a weboldalon

Elkezdődik a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődik a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

2017 augusztus 29 - kedd
Pénteken kezdődik az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték című rendezvénysorozat Zalaegerszegen. Az esemény részleteiről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A zalai megyeszékhely 2008-ban szervezett először Belvárosi szüretet. Azóta egyedisége megszűnt, így a városvezetés a programsorozatot 2015-ben átalakította. Oly módon, hogy előtérbe helyezték a vadgasztronómiát, s így már Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték néven rendezik. Az eseményre ezután még nagyobb hangsúlyt fektetnek, mivel Magyarország 50 év után, 2021-ben ismét otthont ad a Vadászati Világkiállításnak – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség pénteken részt vesz a vadászati konferencián, melyre egy interaktív bemutatóval és előadással készül. Emellett a szervezet adja a szombati jótékonysági főzőverseny zsűrijének egy részét, s kiosztják a legkülönlegesebb ételnek járó díjat. Erről Miklós Beatrix, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke tájékoztatott.

  A megmérettetés bevételét ezúttal a megyei kórház onkológiai osztályát támogató Akarattal és Hittel Alapítványnak ajánlják fel. A fesztiválra látogatók vadételeket nemcsak a főzőversenyen kóstolhatnak – részletezte Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

 A programsorozatot vadászkutya felvonulás, koncertek és színpadi produkciók színesítik. Fontos tudni, hogy a rendezvény miatt augusztus 31-én, csütörtökön 0 órától, szeptember 4-én, hétfő hajnali 4 óráig a belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani. Ez idő alatt a Kossuth utcán, a Széchenyi tértől a Petőfi utcáig járművek nem közlekedhetnek. A helyijáratú autóbuszok pedig terelőúton szállítják az utasokat.

 V.D./P.B.

 Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: