keresés a weboldalon

Elkezdődik a Zala-holtág revitalizációja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődik a Zala-holtág revitalizációja (Videó)

2017 augusztus 01 - kedd
Még idén elkezdődhet a Zala-holtág újjáélesztése. A Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló Zöld Zala-part projekt célja egy sporttevékenységet ösztönző, vízparti sétány mentén haladó pihenő övezet kialakítása.

A Zala folyó Zalaegerszeg életében, a 60-as évek vízügyi rendezéséig komoly szerepet játszott. Azóta nem kell árvizektől tartani, mert a beavatkozás következtében az egykori folyó, mára inkább egy csatornára emlékeztet. Az elképzelések szerint most a Zalával párhuzamos, a vasúttól délre fekvő felhagyott holt medreket újraélesztik, s vízzel megtöltik. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

A projekt közvetlenül kapcsolódik – az ugyancsak TOP forrásból megvalósuló – kerékpárút fejlesztéshez, illetve a Falumúzeum megújulásához – mondta dr. Vadvári Tibor alpolgármester, majd hozzátette:

Ezek a részben uniós, részben hazai támogatottságú beruházások Zalaegerszeg gazdasági fejlődését és élhetőbbé tételét szolgálják. A Zöld Zala-part projekt amellett, hogy a folyó újjáélesztését célozza, igyekszik a zöldfelületet megtartva sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a lakosságnak – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

A beruházás 350 millió forintból valósul meg, s várhatóan idén ősszel elkezdődik.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: