keresés a weboldalon

Elkezdődött a fejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a fejlesztés (Videó)

2020 december 03 - csütörtök
Elkezdődött a Göcseji úti temető ravatalozójának felújítása. Ezzel párhuzamosan több fejlesztés is lesz a területen. A kivitelezésre bruttó 311 millió forintot költenek.

A munkaterületet október 1-én adták át. Ezt követően egy ideiglenes ravatalozót építettek a főbejárattal szemben. A szertartásokat az új épület elkészültéig itt tartják.

A Göcseji úti temetőt 1920-ban kezdték kialakítani. A 100 éves jubileum alkalmával az idejétmúlt kiszolgálóegység teljesen megújul – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A közel 80 négyzetméter alapterületű ravatalozó épületét teljesen lebontották. Helyére új, korszerű, több, mint 130 négyzetméteres létesítmény kerül. A nyitott faszerkezetű rész – minimális átalakítással – megmarad. A városrész életében rég várt fejlesztés valósul meg – mondta Bognár Ákos önkormányzati képviselő.

Bognár Ákos, önkormányzati képviselő:

 

 
A tervezés részleteibe a Városgazdálkodási Kft. szintén bekapcsolódott. Fontos szempont volt ugyanis, hogy a munkálatok ideje alatt a szertartásokat zavartalanul lebonyolítsák – tette hozzá Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft.:

 

A helyiségben Németh János Kossuth-díjas keramikusművész alkotása is helyet kap. Azt általa készített domborművet a ravatalozó hátsó falán helyezik el. A rekonstrukció várhatóan jövő nyáron befejeződik.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: