keresés a weboldalon

Elkezdődött a Mikes utcai óvoda felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a Mikes utcai óvoda felújítása (Videó)

2017 június 21 - szerda
Megújul a Mikes utcai Tagóvoda. Az 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített létesítmény szerkezete, valamint infrastruktúrája mára teljesen elavult, így a korszerűsítés elengedhetetlenné vált. A beruházás helyzetéről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az óvodáknak és bölcsődéknek jelenleg is az önkormányzat a fenntartója és működtetője. Ezért a városvezetés kiemelt figyelmet fordít azok fejlesztésére. Most a Mikes utcai tagintézmény a Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 72 millió forintos uniós forrásból teljesen megújulhat – mondta el Bali Zoltán önkormányzati képviselő, majd hozzátette:

A beruházás részeként belső, s külső átalakítások egyaránt lesznek. A bővítésnek köszönhetően például a két épületrész közötti közlekedést a létesítményen belül oldják meg. A kiszolgáló helyiségekben a meglévő padló- és faburkolatokat kicserélik, továbbá a teljes villamoshálózatot korszerűsítik – tájékoztatott Kovács Józsefné, a Mikes utcai Tagóvoda tagóvoda-vezetője.

Az önkormányzat saját forrásból több mint 9 millió forintot biztosít a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciójára. A munkálatok várhatóan szeptemberre befejeződnek.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: