keresés a weboldalon

Elkezdődött a női NB II bajnokság

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a női NB II bajnokság

2016 szeptember 01 - csütörtök

Kostorják Zsolt távozásával megüresedett a ZTE FC Angels NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzői posztja. A megüresedett helyre az anyaegyesület Jandovics Jenőt nevezte ki, aki több pozícióban is erősítette eddig a ZTE FC edzői gárdáját.

– Nagyon meglepett a klub megkeresése, de egyben rettentően jól is esett. Hozzá kell tennem, hogy bármely NB I-es női csapat esetleges megkeresésére azonnal nemet mondok, hisz női focival még nem foglalkoztam. A ZTE azonban más, az életem egy része, mivel majdnem 30 évet itt töltöttem el játékosként és edzőként- vázolta döntését a szakember.

Elmondása szerint jelenleg az ismerkedés és a csapatépítés folyamata zajlik az együttesnél. Van egy mag akikre lehet építeni és hozzájuk zárkóznak fel a fiatalok. A csapathoz két új szerzemény is csatlakozott, Tolnay Fanni Barcsról, akit még Kostorják Zsolt igazolt a nyáron, valamint Császár Flóra a Viktória csapatától, Szombathelyről.

Az első tétmérkőzésen is túl vannak a lányok, mivel a bajnokság első fordulójában az újonc, fővárosi Airnergy FC-t fogadták a Városi Sportcentrumban.
Nem indult jól a mérkőzés, már az első percben gólt kapott a ZTE, amikor Szabó Krisztina távoli lövéssel vette be Varga Flóra kapuját. A találatot követően támadott a ZTE, helyzeteket is ki tudott alakítani, ám mégis a vendégek növelték előnyüket. Szünet előtt 11-esből szépített Szegedi Anita, majd a második játékrész elején Gáspár Krisztina egy szép egyéni megoldást követően egyenlíteni tudott.
A hazaiak azonban ezzel el is lőtték a puskaporukat, mert Pável viszonylag könnyedén jutatta újra előnyhöz a vendégeket, majd a hosszabbításban Szabó megszerezte második gólját, ami végleg eldöntötte a találkozót.
A 4-2-re végződött találkozón két újoncot is avatott Jandovics Jenő, aki Tolnay Fannit és Gyenese Emesét küldte a pályára csereként.

A találkozón sérülése után két évvel tért vissza a csapat egykori gólkirálya Végh Renáta.

A ZTE FC Angels a következő fordulóban szeptember 4-án Székesfehérvárra látogat.

Jóna István

Tartalom megosztása: