keresés a weboldalon

Elkezdődött a zöldhulladék-gyűjtés a családi házas városrészekben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a zöldhulladék-gyűjtés a családi házas városrészekben

2024 április 04 - csütörtök

Elkezdődött a zöldhulladék-gyűjtés a családi házas városrészekben. Területenként előre megjelölt napon szállítják el a fás-és lágyszárú növényeket. A szolgáltató munkatársai csak azokhoz az ingatlanokhoz mennek ki, melyek tulajdonosai előzetesen jelentkeztek az akcióra.

Minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – hirdetnek szervezett biohulladék-gyűjtést azokon a településrészeken, ahol hetente is van lehetőség a levágott növények elszállíttatására. A rendhagyó alkalmakra azért van szükség, mert ilyenkor az ingatlantulajdonosok a nagyobb tételektől is megszabadulhatnak.

A szolgáltató azt kéri, hogy az ágakat, gallyakat kötegelve, a falevelet, füvet és a lágyszárú növényeket pedig bezsákolva helyezzék el az ingatlanok elé, a kerítésen kívülre.

A begyűjtött zöldhulladékot újrahasznosítják. A lágyszárú növényeket komposztálják, az ágakat, gallyakat pedig ledarálják. A szervezett gyűjtés évről évre népszerűbb.

Aki szeretné kérni zöldhulladéka elszállítását, az átvételt megelőző napon 12 óráig kell jelentkeznie a szolgáltatónál. Az időpontokról és a regisztráció módjáról a zkn.hu-n tájékozódhatnak. Aki lemarad az akcióról, a Parki úti Hulladékudvarban díjmentesen leadhatja biohulladékát.

S.A./G.Zs.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: