keresés a weboldalon

Elkezdődött az idősek hónapja Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött az idősek hónapja Zalaegerszegen

2023 október 04 - szerda
A Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben hétfőn délelőtt az Idősek Világnapját megünnepelve köszöntötték a szépkorúakat.

Díjazták az idősbarát polgármestereket, és a klubok legaktívabb tagjait. Az ünnepségen dr. Kocsis Gyula üdvözölte a meghívottakat. Az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség helyi szervezetének elnöke kiemelte: fontos megünnepelni azokat, akik az elvárhatónál többet tesznek közösségükért és kortársaikért. Mint mondta, Zalaegerszegen több évtizedes hagyománya van a világnaphoz kötődő programnak.

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács elnöke, aki beszédében megköszönte az ünnepelteknek azt, amit a városért és a fiatalokért tettek.

Vigh László országgyűlési képviselő a család fontosságát hangsúlyozta, majd a Teréz anyához köthető útravalókat tolmácsolta. Idén három Idősbarát Polgármester díjat adtak át. Elismerést vehetett át a bázakerettyei díjazott, Csatlós Csilla nevében Szabó Gyula alpolgármester, Kisgörbőről Kozma Gábor, valamint Zalakomár első embere, Csárdi Tamás.

Az ünnepség hagyományosan az idősügyi szervezetek és klubok tagjainak díjátadójával zárult. Ezúttal több, mint 60 szépkorú vehetett át oklevelet.

Képgaléria

Tartalom megosztása: